top of page

Det er mye godt håndverk i en god stol

Følg produksjon av en Runde stol fra A til Å.


Bak stoffet og fargen du velger på din stol ligger det mange vurderinger. Utvalgte stoff prøves og testes for bruk, for komfort, for varighet og vedlikehold. Utover dette er vi opptatt av at utvalgte farger og design tåler mer enn tidens korte trend.
Stoffet som brukes på stolen din skjæres ut på datastyrt knivskjærer. Fra modell til modell er det ofte 30-40 ulike skjær som alle sjekkes for nøyaktig utskjæring og for eventuelle feil i stoffet.Stoffet sendes videre til ulike systasjoner:

- Overlock

- Fiberskjæring

- Rynking

- Rettsøm

- Stikking/pyntesømI sying er det mye håndverkskvalitet som roboter ikke kan konkurrere mot

Glidelåser og borrelåser syes, kontrolleres og testes for både utseende og funksjonalitet. Et trent øye og en erfaren hånd sørger for at det er vakre og funksjonelle møbler som sendes ut.


Rygg, sete og vanger formstøpes med kaldskum. Kaldskum omrammer rammeverket til stolen, som senere kobles til ytre funksjonelle deler av stolen, som ben og sittefunksjonalitet.
Ferdigsydd stoff trekkes så over de ulike delene av stolen. Her er det viktig at alt sitter som det skal. Kvalitetskontroll i trekking går både på form og utseende.
Metallkomponenter som kobler sammen rygg, sete og vanger med ramme, bein og sittefunksjonalitet, skrus på de ulike komponentene. Deler av stolen som utsettes for bevegelse beskyttes med ekstra sterk materialer, som for eksempel skinn og lær.


Mekanismene i understellet er svært viktig for sittekomforten i en hver stol. Mekanismene styrer bevegelsen du gjør for å finne den perfekte sittestillingen. Sammen med utformingen av selve sittekomponentene, er det dette som skaper komfort.Til slutt monteres alle stolens komponenter før det gjennomgår en nøye kontroll av trente øyne og hender. Stolene prøvesittes.

Ferdig testet og godkjent stol pakkes med omhu og kjærlighet slik at den kommer hjem til deg, like god og vakker som da den forlot fabrikken.
Comments


Stordal Logo.png
bottom of page